Forum Femini Mystique Strona Główna

 Nalesniki ze Szpinakiem

Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Pani Mafia




Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wroclaw

PostWysłany: Wto 22:21, 05 Gru 2006    Temat postu: Nalesniki ze Szpinakiem

robimy normalne nalesniki ,kazdy umie a jak nie to poproscie mame albo sasiadke i wam powie przygotowujemy
szpinak mrozony
mleko szklanke
ser kostke bialy
boczek
czosnek
ser zolty albo plesniowy
pomidory najlepiej troche kwasne
sol pieprz czosnek granulowany mozna ziola do posypania

szpinak do garnka do tego szklanke mleka,tyle zeby moglo wsiaknac,dusimy az zrobi sie papka, dodajemy zgnieciony czosnek ,jeszcze chwile na gazie i studzimy , jak bedzie chlodne dodajemy pokruszony bialy ser i doprawiamy granulowanym czosnkiem sola i pieprzem mieszamy energicznie , nalesniki rozkladamy do srodka gotowa papke i zawijamy w normalnz rulonik, kladziemy na blache jeden obok drugiego az bedzie cala blaszka, mi takich wiekszych wyszlo okolo 8, na to kladziemy w plastrach naprawde cieniut pokrojony boczek,mozna w kosteczke , sypiemy startym serem albo ukladamy plastry plesniowego, i kladziemy bardzo cienkie plastry pomidora (lepiej pod ser to sie tak nie rozmoknie) ,posypujemy niekonecznie ziolami i do piekarnika na dwiescie stopni najlepiej na gorny nawiew pare min zeby sie wszystko ladnie zapieklo i wsuwamy , ja osobiscie przyprawiam ta mase i sypie wszystko ziolami bo jak to pierwszy raz jadlem to mimo boczku wydawalo mi sie trasznie bezplciowe ale ok

lubie szpinak i smakuje,jest tanie i proste, podrawiam i smaczego
Pani Mafia aka Pascall


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ominka
Administrator



Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 427
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Płock

PostWysłany: Wto 22:42, 05 Gru 2006    Temat postu:

Ty Mafia, moze zmienisz nick na pascall Mafia? A co do przepisu to oboje - ja i moj men - nienawidzimy szpinaku. nalesniki i owszem, zele z serem i truskawkami

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pani Mafia




Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wroclaw

PostWysłany: Wto 22:43, 05 Gru 2006    Temat postu:

hehe ja bardzo lubie,w sumie wszystko juz jem ,oprocz jakis serc kurzych albo ozorow , kuchara zbigniewa ze szkoly nr5 moze byc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
IN_




Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wawa

PostWysłany: Śro 10:47, 06 Gru 2006    Temat postu:

szpinak - mniaaaammmm... tylko ja preferuje świeży jednak. Jakoś ta papka z paczek mnie odrzuca. Na szczęście teraz prawie cały rok to zielsko jest do kupienia i to za półdarmo. No i jaki zdrowy ;-)
A naleśniczki muszę zrobić. Ja zazwyczaj robie z fetą i szpinakiem i zapiekam pod czyms "białym" (jakiś beszamel czy inny sos). Musze wypróbować z pomidorkami... chociaż teraz są wstrętne Sad

Pani Mafia napisał:
hehe ja bardzo lubie,w sumie wszystko juz jem ,oprocz jakis serc kurzych albo ozorow , kuchara zbigniewa ze szkoly nr5 moze byc

A wątróbki drobiowe? Ja uwielbiam. Fajnie smakuje kurczak pieczony nadziewany właśnie farszem z wątróbek, z natką pietruszki, cebulką, jajkiem na twardo i bułką... w zasadzie sam farsz lepszy od kurczaka ;-)
A ostatnio mi chodzi po głowie gulasz z żołądków... podobno przepyszny i delikatny a ja jakoś nigdy nie miałam okazji jeść Sad No i móżdzek cielęcy na grzance... podobno rewelacja. Tylko gdzie ten móżdżek kupic?!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pani Mafia




Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wroclaw

PostWysłany: Śro 10:57, 06 Gru 2006    Temat postu:

watrobka ok zawsze lubialem,ostatnio sie przekonuje do wielu potraw np flaki juz uwielbiam albo grzyby marynowane ,hehe wszystkiego sie nauczylem jesc pijac wodke , ale serca nigdy chociaz tak jak mowisz wielu moich koleow gulasz z serc uwaza za jedna ze swoich ulubionych potraw ,mozdzek nigdy fuj

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beth




Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 208
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wołów/Częstochowa

PostWysłany: Śro 12:21, 06 Gru 2006    Temat postu:

IN_ napisał:

A ostatnio mi chodzi po głowie gulasz z żołądków... podobno przepyszny i delikatny a ja jakoś nigdy nie miałam okazji jeść Sad


Oj tak tak pychotka, ale trzeba umieć zrobić, bo mogą wyjść twarde jak guma... ja czasem robię też z indyczych.

Mafia może nie jadłeś poprostu dobrego gulaszu z seruch, grunt to muszą być dobrze oczyszczone.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pani Mafia




Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wroclaw

PostWysłany: Śro 12:24, 06 Gru 2006    Temat postu:

nie jadlem i nie zjem, nie przejdzie mi przez gardlo ,zjem osmiornice , flaki wolowe ale te kurze sa takie male i bleeeeeeeeeeeee

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lynka




Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 335
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: mazury

PostWysłany: Śro 18:22, 06 Gru 2006    Temat postu:

Ja tam szpinak to tylko w pizzy i troszkę, bo szczerze mówiąc to za nim zbynio nie przepadam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
headie




Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 324
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Śro 18:32, 06 Gru 2006    Temat postu:

a ja lubię. Z pomidorkami i czosnkiem uduszony do tego troche smietanki, mniam. Naleśniki tez pychotka Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Saris




Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 207
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowa Sól

PostWysłany: Śro 19:18, 06 Gru 2006    Temat postu:

Ha... dzisiaj sobie zroiłam te naleśniczki.. Na mikołaja..Very HappyVery Happy Powiem ze mi smakowała choc raz jadłam szpinak i niezbyt był dobry..ale to zalezy od przygotowania.. Nelesniki daja rade..Very Happy
P.S A powiedzmy sobie szczerze ze wybredna jestem:P


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Femini Mystique Strona Główna -> Książka kucharska Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
gGreen v1.3 // Theme created by Sopel & Programosy
Regulamin