Forum Femini Mystique Strona Główna

 Ulubione jedzonko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Katja




Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw 10:10, 22 Mar 2007    Temat postu:

ja mogłabym żyć na kuchni włoskiej- wszelkie makarony, pizze, risotta... cała włoska kuchnia-sałatki, espresso, tiramisu... z francuskiej sery...i owoce morza...
i ostatnie odkrycie SUSHI... i juz wiem ze to jest to!!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pani Mafia




Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wroclaw

PostWysłany: Czw 10:56, 22 Mar 2007    Temat postu:

mozesz polecic we wrocku jakas naprawde dobra knajpe z sushi ? widzialem po srodku rynku jedna ,nie pamietam nazwy ale wybral bym sie chetnie i nie chce sie zrazic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Katja




Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw 11:24, 22 Mar 2007    Temat postu:

Ja ci polecę na dobry początek SUSHI BAR- SAKANA na Odrzańskiej... jest wszystko czego potrzeba Smile))) tylko musisz obrać dobre miejsce przy odpowiednim SUSHI MASTERZE, nie tym wysokim chudym niechlujnym Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
baba_z_jajami




Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:37, 02 Gru 2007    Temat postu:

Ulubiony schab Smile
środkowy z kością i skórą
skórę nacinam w paski jak na kotlety
obficie smaruję solą i kładę na blaszkę z odrobiną wody skórą do dołu na około 20 min do piekarnika 180 stopni
potem na ruszt przekręcam mięso i raz jeszcze smaruje solą w szczeliny wciskam liście laurowe piekę 2 kg około 3 godzin aż skóra zrobi się chrupka i pękata jak prażynka ziemniaczana co 20 min pieczenia polewam wyciekającym socem
Podaję z ziemniakami w karmelu( małe ugotowane w osolonej wodzie i ostudzone ziemniaki podsmażam w karmelu-2 szkl. cukru karmelizuję na patelni i dodaję 1/2 kostki margaryny dodaję ziemniaki na 10 mnin. odsączam ) z sosu z pieczeni robię sos - zagęszczam odrobiną mąki
do całości czerwona kapusta na ciepło
podaję ziemniaki na to czerwoną kapustę polaną sosem a na wierzch plaster schabu
To tradycyjne duńskie danie wigilijne
Polecam
Smacznego Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bangsa




Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 514
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Będzin WARPIE

PostWysłany: Nie 21:49, 02 Gru 2007    Temat postu:

ostatnie tygodnie zywie sie zupka chinska barszcz czerwony ale trzeba szybko jest bo nie zakrywam zeby makaron rozmiekl tylko dobry jest z takim twardym:D

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
izika
Moderator



Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 410
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WLKP

PostWysłany: Nie 23:08, 02 Gru 2007    Temat postu:

pierś z kurczaka byle jak smakuje dobrze Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pani Mafia




Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wroclaw

PostWysłany: Sob 21:05, 29 Gru 2007    Temat postu:

od dawna krewetki ale dopiero ostatnio kupilem takie duze lepsze i sa WYBORNE na masle i czosnku smazone do tego pieczywko najlepiej jakias bagietka albo grzanki mmm...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Femini Mystique Strona Główna -> Książka kucharska Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
gGreen v1.3 // Theme created by Sopel & Programosy
Regulamin